//tagged(:



Tag yg mempunyai Tajuk : Kantooi !dan dari alya- berikan pic yg anda rasa unik lawak sangat
- pic tu mestilah berkaitan tntg diri kamoo gambar awk lah
- tidak sesuai utk kekanak bawah 12 thn hehe

- hanya 5 org utk ditagged

1. Berapa u
mur awk & keputusan pekse PMR awk ?
16tahun,haha..hanya boleh desribe "tak hebat & tak teruk"

2. Beri 4 ciri lelaki pojaan awk ?
Alim,baik hati,Lemah lembut*bukan pondan ye, dan seadanya kalau itu jodohnya.haha:D

3. Sila siarkan per. 1 pic. awk dlm berkeadaan :

- Muka semasa menjawab tag tanpa mengubah pape pown , jgn ubah !

haha,menipu la tu,kata semasa menjawab tag:P
- Keadaan selepas diubah dgn cdkit touch-up

Taraaaaa :P

- Keadaan semasa bergambar bersama budak2/ your famili/kengkawan

KAmi rapat dari kecil(:

- Muka dgn senyuman tertutpx nmpk gigi
- Muka dgn senyuman manis yg nmpak gigi

- Gambaran muke ngan tudung mak.cik okkei :p

haha,tudung gaya makcik:P
4. Warna baju & suar yg kamu pki skng ?
Seluar jeans t-shirts biru merah
5. Apa pendapat awk tntng tag yg di beri buat oleh KAMI ?
banyak gambar tade:P
---------------------------------------------------------


Tagged by aisyahensem(:

1. ur hp model
- Nokia 6610(:

2. a picture of it


3. how many times did ur hp get totured by u
- 3bulan sekali,tak tipu betul

4.which part of ur hp u hate the most n why
- handphone ni perfect,haha.

5.which part of you hp u like most n why
- Keypad,sebab bila tekan tu berkelip kelip lampu dia*-*

6.what icon do u like the most
- apa yang ada.

7.what else to change to become a perfect hp
- kan dah kata hp ni perfect,tak pe saya sedia menerima seadanya(:

8.you need a handphone bcause
- sebab senang tanya orang

9.who bougth this fone for you
- abang dia kasi sebab hp ni agak blingg blingg sikit.

10.with the total ammount of ur hp price,what could u buy others than hp
- endak tahu sih

11.is ur hp model ppular in the market
- 15 tahun yang lalu.

12.describe ur self as a smart hp user
- i likeee my hp:P

13.how often do u charge ur hp
- bile orang call numbr rumah
"weh, asal call tak dapat?"
"ha,yeke? bateri takda la kut"
"tett tett"

14.estimate ,how long could ur hp survive
- Selagi masih molek

15.actually r u interested in hp
- takberapa,sebab saya lebih suka camera oh ye!:P

16.are u happy with ur hp condition now
- HAHA,happy sesangat,kan saya dah kata saya terima seadanya:P

17.every morning ,wht is the first thing u do with ur hp
- Selalunya bila malam,
18.imagine someone takes ur hp away for 1 day..what would happen
- 30dec sudah 10hari hp tiada ditangan.

19.no hp no life.agree or bullshit
- "tett tett"

20.tag 6 sexy phone users
ANDA


-----------------------------------------------------------------------------

tagged by ieka

You have to list 7 weird things about yourself, post it in your blog, tag at least 7 people (list their names), and comment on their blog to let them know that you just tagged them.

- Amatlah suka makan benda benda yang agak * tak tau nak cakap apa, contohnya hati,pedal telur sotong dan juga tempoyak,haha:D organ dalaman lah kununye(:
- Keluar fr shopping or hangout dengan kawan-kawan? amatlah jarang dalam setahun hanya 2-3kali sahaja,
- Keluarga cakap saya jenis lasak atau pun ROCK, haha. tapi kawan-kawan kata saya lemah lembut. pelik la tuh =,=
- Boleh membaca dan menulis didalam kereta, tanpa rasa pening ataupun loyer.
- Orang kata bila bahagia badan lebih berisi,tapi saya idak, bila berisi maknanya saya banyak problem^_^
- Saya tak sebut benda-benda yang agak celupar, tapi bila saya sebut orang akan panndang pelik. saya cakap kalau saya terlalu marah.
- Saya mempunyai badan yang panjang,jadi setiap baju haruslah menjadi singkat walaupun ambil saiz besar. Jangan pelik kalau saya pakai singlet keluar, anggaplah itu fesyen terbaru(:haha

7 orang yang saya mahu tahu kepelikan mereka:
-ANDA

//Aidiladha

Disebabkan gambar lambat dapat,jadi terpaksalah post gambar pada hari krismas harap maklum(:



dipagi raya,haha ayulah konon:P baju pinjam ok.


minah arab,org yang kata.Saya tak pernah kata:P

p/s:tengok baju kaklong sama dengan saya,haha:D


hakimi,hannah dan nenek tersayang(:

Dah start tak beberapa nak betul(:

itu shasha & aireen.

Orang raya,dia tidur.

Itu sahaja yang dapat dipersembahkan,dan takda mood untuk menulis,
selamat berhibur dan salam beramal:P

//tagged ini

Toink ! I've been tagged by ieka.

1. snap the picture of both inner and outer of the your wallet
2. introduce your wallet brand, price, where you buy
3. take out what ever its inside your wallet(at least 5 picture)
4. snap the pic of your wallet with yourself.
5. tag others 5 person


----------------------------

Number 1

External Part of my wallet.


Internal Part of my wallet


Number 2

Hadiah dari abang & gf dia untuk birthday,harga 169.90 tapi mesti ada less,kalau tidak dia takkan beli punya.haha:D jenama ALAIN DELON.

Number 3


- Duit RM 10.00 . Lebihan sen sen. jangan gelak,saya kemiskinan


-Kad menunggang kuda:P
-Kad dompet
-Kad ahli nyky,kedai buku aje:P
-IC kanak-kanak,haha:D *
jgn zoom ok:P

Gambar gambar photostet,haha:D

Number 4

oklatu dengan tuannya,malas snap tak mandi lagi:P

*tak suka pakai wallet:p,haha untuk ambil hati abang ku pakai juga(:thanks anyway

Number 5

I tagged ;

1. Hazirahaziro

2. Alya

3. aisyah

4. eyka hamasuba

5. ieekoo

//imsorry


Kalau terasa hati dengan orang tu,
ingat balik apa yang dia buatmenyejukkan hati kita.

najinot tahirot



Saya ingin bercerita tentang seorang gadis ini(:
Namanya mahfuza bt mahadzir,lahir pada 14oct1992
Anak ke-4 dari 6adikberadik

just one word i can say "SORRY"

Saya selalu terasa hati dengan dia,
Benda ni memang tada sapa yang tahu.
tapi saya ingin luahkan segala perasaan.
Daripada kata-kata yang kakak saya telah bagi,
jadi saya selalu terbayang-bayang
apa yang fuza buat menyejukkan hati saya,
selama berbulan-bulan saya fikir
saya menangis
kenapa dia buat macamni semua.
Tapi saya tetap kuatkan diri untuk mencari apa kebaikan dia,
saya taknak memusuhi sesiapa.
Saya ingat lagi dia cakap
"shuha,kau dah tak suka aku eh?"
masa tu saya cuma cakap
"takde mood lah nak cakap"
Balik tu saya fikir,
kenapa saya benci sangat dengan dia.
Apa masalah aku ni?
Aku selalu berdoa,agar allah menunjukkan yang sebenarnya.
Masa akhir sekolah fuza ajak aku datang,
tapi aku taknak.
Betapa sakitnya hati dia sebab aku kata malas.
KAu tipu kan?macam-macam.
aku kata kat dia
erghh apalah nasib aku ni yaallah,
Kenapa aku jadi macam ni.
Kenapa aku
begitu teruk.
Mana jawapannya.
Aku still lagi mencari-cari mana kebaikan fuza.
Apa yang akan menyejukkan hati aku.
menyejukkan hati aku.
Setelah sebulan lebih aku tak ketemu dia,

Penyakit aku datang balik.
MUNTAH-MUNTAH lah apa lagi.
it's hurt to feel
dah beberapa bulan aku tak muntah
tapi ia datang balik.
Sekarang sudah 2minggu aku muntah,
lepas makan muntah lepas makan muntah.
Patutkah aku makan?
Macam membazir je.
Sekarang aku sedar,
kenapa ALLAH bagi aku muntah-muntah
itulah sebenarnya peringatan.
Peringatan dan kenangan tentang aku dan fuza.
Takda sape yang tahu.
Sekarang semua orang boleh tahu.
Masa kem,aku mula muntah-muntah,
Sebab aku makan tak ikut masa yang sepatutnya,
Sape yang teman aku pergi bilik air Dia
Sapa yang ambilkan air Dia
Sapa yang sanggup tahan lihat aku muntah Dia
Sapa yang sanggup gosok belakang aku Dia
Orang lain?Ok find
Aku tanya korang dulu,sanggup korang buat macam tu..
saya tahu tidak bukan?kalau saya pun comfirm tidak.
Tapi dia,YA dia temankan.
& now,saya tahu apa yang menyejukkan hati saya,
Bila saya bayangkan perkara ni,
dia lah yang terbaik
dan berdosanya saya membencinya.
Alhamdulilah,saya dah mula sedar
tentang kebaikan yang sangat istimewa,
takda kawan lain yang sanggup buat semua tu.

Dah fuza lap air mata tu...

Ingat kita nangis sama-sama?itu semua kenangan
Kenangan yang membuatkan diri aku bangkit.
Menjadi kawan yang terbaik
Menjadi kawan yang busybody seperti dulu
Menjadi kawan yang setia seperti dulu
Menjadi kawan yang sentiasa ada bila susah
Dan
Banyak
Lagi
Untuk
Saya
Nyatakan

Im sorry,im really sorry.

Tapi satu benda keburukan mahfuza bt mahadzir yang saya tahu.
its secret, no one can know..
C
uma satu,
bagi saya masa untuk menjadi kawan seperti dulu



.Ingat masa ni,awak buat apa?itupun saya kecilhati.
Tapi biarlah yang lepas,
Yang hadapan itu perlu kita fikirkan lebih baik(:
LOT's OF LOVE
shuha yes im guilty

//tagged

Tagged by najjinot

Rasa-rasanya ini tagged untuk kenalan online yang rapat
So kita jenguk sama-sama siapa yang kena(:

jenggjengg jengg..
*sambil berbunyi dram!




OHIEKAKU(:
Namanya Nurul Afiqah,atau dikenali sebagai oh!iekaku(:
LAhir pada 18August1992
Aku start kenal dia before dia pakai tudung.
IEK
A MELONhehe.
Sebab apa aku
kenal dia?atau boleh ingat dia
sebab dia kenal
an aku nun jauh dari sabah.
*mesti dia taki
ngat aku punya masa dulu.
Agak banyak yang kitorang berborak.
Sampai masa aku delete semua kawan aku,
ye aku gila sebab tu hobby aku.haha:D
Aku cari page dia balik tapi tak pernahnya jumpa.
Lepas berbulan-bulan aku add seorang gadis ini yang bertudung
Tiba-tiba nampak gambar dia bertudung & tak bertudung.
Serious muka tak sama
langsung,
So aku ingat dia ni curi gambar ie
ka yang aku kenal dulu
Aku hantar lah mesej,macam kenal je pic ni?
*ye ieka,shuha tak tipu.haha:D

Gambar yang nilah nampak cantik sangat,rasa jealous pun ade,haha:D
Lama sele
pas itu,kami start berborak..
Biasalah perempuan,tapi aku tak ingatlah kami berborak pasal apa dulu.
Tapi setah
u aku aku kenal dia masa awal form3
sampai sekarang
Berborak borak,sampai takda topik nak diuarkan lagi.



Hope sangat aku dapat jumpa dia,hehe:D
Entahlah kenapa aku nak kenal dia sangat.
Kitorang selalu kongsi masalah kut,
pasal jiran aku pun aku bagitahu dia juga,hehe
Kami pernah berborak sesuatu yang agak tidak masuk akal dahulu(:
*shuha pindah sebelah rumah iekalah,sebelah rumah ieka kosong
*eh,sebelah rumah shuha pun kosong jugak,bolehlah ni.
tett tett,dah cukup itu.

Sekarang blog dia dah private,taktahulah.
Rasa macam dia ada marah kat aku sudah.
Kami dah tak berborak,semenjak aku deleted myspace.
Hope sangat dia public kan balik blog.
Aku rindu kat dia sudah;(
*geli kan ayat aku?aku pun cam tak caya je.haha.
*taged dari ieka pun aku tak buat lagi,ni akak lah ni amek camera..

Okay ieka,shuha harap ieka akan tempuhi segala dugaan yang mendatang,
dan akan berjaya mencapai cita-cita anda,
Hope juga kita akan ketemu ya bah(:
SALAM.

Tagged:
Oh!iekaku(hehe:P)

Eyka Hamasuba
dora
Alya handsome
Aishah Kacak
&sesiapa sahaja(:


shuha

//english class


' i smile as i can
i laugh as ican
oh my mother
i love you as i do... '

Tadi sir kata okay,now u do a poem, semua menggelabah, ada yang kata, sir can i go back?haha.
Since aku fikir fikir tiba giliran,benda ni lah yang aku cakap.
Lepas cakap,terus aku tergelak.
& sir cakap GOOD hehehe..(:

Bila datang office mak tadi,mak senyum je dengar aku cakap,hehe.ye,kerja tak siap lagi.
Malas gila aku nak buat,heishhh.

Tadi makan mc'd dengan abak,haha..ni bukan drive-thru ni makan kat dalam tulah aku kepoh gila ni,
haha:D mak tengah masak,aku main internet,
Lepas ni nak mandi & buat kerja,esok kena speech lagi adoii.
Aku suka merepek'
jadi korang dengar segala kerepek yang aku buat.
Bilalah aku boleh jadi fashion designer kan?

GOOD NEWS*
tinggi aku dah 166cm,haha:D
haritu timbang kat tesco,berat? 54kg,huahahha:D
it was good,kata penimbang tu.
Lagi tinggi lagi bagus,
Kalau korang jumpa aku mesti korang tengok pelik,
sebab sekarang aku terpaksa pakai singlet labuh kat dalam
sebab?
Baju teramatlah singkat,
heish bilalah aku boleh pergi arab,baju dorang labuh-labuh,
huahaha:D
dalam mimpilah agaknya(:

Penat ku masih tak hilang,
Mana taknye pakcik makcik aku datang rumah dari kul 10.00 hinggalah 2.30
tujuan utama?
saja melawat.haha:D
Kalau korang gi rumah aku,sate kajang je alamatnya,
hehe(:
SATE KAJANG SATE KAJANG we want it'

shuha