//Abang saya garang. Tapi kadang-kadang Sweet juga:P


Salam. Haritu saya liza pergi rumah nozie. Al maklumlah abangnya mahu berangkat jauh. Jauh ke jepun, jadi semestinya ada doa selamat. Kami datang sana pun, sebab kami dilahirkan sebagai manusia yang paling baik didunia ni. Sesampai sana, kami tolong atau bantu membantu. Biasa lah angkat periuk, basuh sudu garfu. Memang kewajipan. Last-last sedar sedar dah pukul 11 lebih-lebih. Semua masuk bilik dok belek telefon bimbit masing-masing.

Kira-kira tolak campur tambah darab bahagi semuanya 56 miscall. Tetiba abang marah-marah. Bla..bla..bla.Lepastu abang poyo je nak marah, eleh ingat adik takut ke? Gertak konon. Ah chong pun tak takut tau ^^" Then tetiba je abang cakap, adik. Dekat perak nanti guna hp akak tau. Ish taknak lah. Dah lah susah nak tekan. Sampai nak nangis dah ni. Masa tu pulak dapat elaun rm200. Ingatkan nak beli hp, tapi abang cakap bayar duit daftar, sebab abang malas nak keluar duit dalam bank. Masa tu macam, "ya allah menyesal aku bagitau abang elaun dah dapat." Ni nak sambung marah lagi ni. "Abang adik nak hp, yang best sikit. Yang boleh ambil gambar cantik-cantik. Abang nak kasi hp ada kamera, atau abang kasi adik bawak kamera pergi sana?" Kenapa kena ada kamera? Yelah, kalau tade kamera, tak cantiklah blog adik. Cammana nak update. Abang senyum-senyum macam kambing tua. Eh taklah, macam buruk sangat. Macam Aznil Hj Nawawi. Okay tak? Ke nak Ronaldo?

Sesampai je rumah, akak dok pasang lagu guna hp. Masa tu nak mengalir dah air mata. Betullah ni abang beli hp untuk akak. Benci!benci!benci!

Tetiba abang kata tu ada lagi dua handphone. Pergi pilih. Serius teruja kawan. Kalah orang yang terpilih dalam rancangan DEKODEKODEKO. Tengah teruja ni dok pening nak pilih biru ke merah, biru ke merah, merah ke biru, biru ke merah, biru ke merah, biru ke merah, merah ke biru, biru ke merah,biru ke merah, biru ke merah, merah ke biru, biru ke merah,biru ke merah, biru ke merah, merah ke biru, biru ke merah,biru ke merah, biru ke merah, merah ke biru, biru ke merah,biru ke merah, biru ke merah, merah ke biru, biru ke merah,biru ke merah, biru ke merah, merah ke biru, biru ke merah,biru ke merah, biru ke merah, merah ke biru, biru ke merah,biru ke merah, biru ke merah, merah ke biru, biru ke merah.

Akhirnya pilih warna merah. Sebiji macam akak HAHA. Agak kelakar.

Masa tu memang tersenyum sangat sangat sehingga kalah Paris Hilton. Eh! Macam cantik sangat je.. Okaylah kalah Saiful Apek. Lepastu terus dok download lagu one less lonely girl. Jadi message tone.

Tak habis - habis cakap terima kasih bang! Sayang abang. Yang akak tu tak habis-habis histeria dia meningkat.

Tapi kan, kitorang dah ada hp baru, canggih lagi. Kamera pun cantik. Yang abang pula tetap dengan hp lama. Kesian abang, Hp tak da kamera. Ringtones pun still lagi bunyi yang "teett tett teett tett" yang masih lagi screen dia warna kuning. Tapi yang paling best, ada lampu suluh di atasnya, yang boleh suluh cicak, malam-malam buta. Yang boleh cari mangga, kalau tercicir. Yang boleh tolong abak masukkan air bateri dalam kereta.

Terima kasih bang : , ) Serius terharu.

Korang ada ke abang macam kitorang ada. Abang kitorang garang, garang sangat. Tapi kekadang tu baik pula. Kalau degil tu memang susah la nak cakap. Tapi bab duit, minta dekat abang best. Mesti dapat punya. Kalau bab bergurau pulak. Memang menyakitkan hati.

Apapun, Thanks sangat-sangat bang. Terima kasih banyak-banyak. Tiada wang yang mampu dibalas. HAHA:P

Salam.shuha:)

//I love justin bieber too ;)

Salam. Haha tajuk agak geli. Lagi lagi kalau ada lelaki yang baca. Kalau perempuan baca mesti dia kata eh kita satu group la. Geng gitu! Okay apa-apa je lah.

First date dulu dengan justin, nozie yang temukan. Cool gila okay, dia nyanyikan lagu one less lonely girl untuk I. Ohh berdegup laju jantung I. Kalau korang tak caya boleh la search dekat you tube. Yelah sekarang dia dah popular, So dia ambillah perempuan lagi lawa dari I jadi girl dalam video tu. Padahal awal-awal dulu dia kata lagu tu khas untuk I sorang je. Ala manusia memang macam tu kan, mudah lupa! Dah lah suara macam perempuan -,-"

Lepastu I jadi bosan sangat. Pergi giat lagu baby dari justin, balik rumah pun sama. Kakak I tu lah tak habis-habis pasang lagu baby. Ya allah tension tau. Macam malas pulak nak dengar suara ex I tu. Mula-mula dulu kakak I ingat dia tu perempuan, tapi bila dengar lirik dia macam lain la kan. So dia search kat internet. Barulah dia tahu tu lelaki. I pun macam, wht kak? Takkanlah I nak couple dengan perempuan. Heish?! Macam-macam.

Sekarang ni I teringat kat dia, so I letak lagu mula-mula dia kasi kat I dulu sebagai ringtone message. Lepastu si nozie tu sibuk nak juga. Dia pasang lagu yang sama. Ada kakak tu pun nak gak. Jadi bila bunyi tu keluar I jadi kelam kabut. I ingat kan ada orang text. Rupanya idak. Tension I lagi tau.

Dulu I dah agak sangat mesti ramai lelaki jealous dekat ex I tu. I dah agak sangat-sangat dah! Lepastu I terfikirlah lelaki malaysia tade ke yang cute macam dia. Dan paling penting tak poyo ye. Lepastu I terfikir Dafi. Tapi Dafi warna rambut. So I rasa macam tak cool je. So I masih mencari justin bieber malaysia. Yang cute gitu. Suara mesti ala-ala perempuan. Bukan pondan ye.

Agak-agak kan patut tak I ignore kat ex I tu? Tak pun I blocked je Twitter dia. Macam sorang blogger ni.

Ini bukan blog biasa

Haha. Serius empunya blog atas ni cool gila. Bila I baca entri dia I gelak-gelak. I dah agak sangat dah.

Jadi I rasa I gedik bagai bila tulis entri ni So I tak patut tulis macam ni lagi, sebab ramai yang meluat. I pun tak rasa macam I yang buat entri ni. Okaylah salam. Bai justing bieberng and the geng:) . Stuck in the moment pulak :P

shuha