//hari

Salam.:)
Baik sekarang cuti. Seminggu je, tapi seminggu amat bermakna bagi fashion student macam kami. Ya, sangat berharga. Kerana assingnment berlambak - lambak tak cukup masa untuk selesaikan, walaupun sudah bersengkang mata hingga ke lima pagi.

Jadi mari kita menghargai cuti yang diberikan.

Hari sebelum cuti. Wow! Rasa heaven gila. Kerja pun buat nak taknak je.
Hehe.

Jadi kita enjoy hari terakhir sebelum semua bermanja - manja dirumah sendiri.


Sketch for final:) *berlakon sat,

Haha, Sorry kakak zana. (Zana dengan berjayanya menarik benang sulam :P)

Cik wani, lecturer ter 'best bro' :) Sedang mengajar pattern.

Lecturer ira, sedang menerangkan apa kebaikan memakai susuk gigi (braces)

Aww! Sharifah Amani tengah jahit sulam. -,-"

Dayang thriller bahagia bersama kawan baiknya:P

Faiz rahim,

With Anisah jamsari (Ya, tau dah gemuk)


Technical drawing dayang.

& gambar terhangat untuk sem ni.














Aww! Model Clean & Clear.

Balik cuti ini terkesima sebentar berat badan naik 6kilo. Balik cuti raya nanti pastikan enam kilo dihapuskan, bye bye enam kilo.

Haha. Ok bye.Salam:)

//Ini rupanya rasa bila dapat bahagiakan keluarga,

ALHAMDULILAH:)

Bersyukur sangat dengan izin Allah, akhirnya saya dapat membahagiakan keluarga.
Maklumlah saya bukanlah seorang yang bijak.
Dan hari ini, saya membuktikan apa - apa pun boleh berlaku dengan izin Allah.

Pointer melebihi target saya.

:)

*Teruskan usaha untuk menggapai impian.






bila lah nak baik dengan akak ni,
Salam shuha.

//First design ,as student in Uitm

Assalamualaikum.
Tajuk entri sangat childish. Well after a week, saya dah kumpulkan beberapa design dari part 2, which is kitorang baru first-time belajar membuat rekaan.

setiap pelajar dapat satu nature, berdasarkan gambar - gambar yang lecturer pilih. Ada dapat lebah la, semut, daun kering, ikan, rama - rama, bunga and so on.

Projek pertama , RESEARCH. research ni kami kena masukkan element and principle. What is element and principle actually? Ok please search internet ^^,
Act, ada line, space space, gradiation and so on. and dalam reseach jug
a adanya drawing, texture ,ambigious dan lain - lain.

Kemudiannya kami diminta untuk membuat silhoutte. Mula - mula tu macam apa tu? apa tu? Sebut pun tak reti. See wet? Su wet? At the last Sil - lu - wet. Yeah Great! What is silhoutte? Silhoutte adalah ^^" Blurr. Emm, lebih kurang macam sebelum mereka sesuatu mesti kena tahu silhoutte apa yang kita nak gunakan , contohnya pencil line, empire line, h - line, cocoon, bustle, vshape, dan banyak lagi. Masa tu memang sakit kepala sangat nak cari benda- benda ni semua. Jangan kata internet tade? Laptop pun
masih tiada. Bertungkus lumus mencari, sebab 2 minggu lepas tu dah kena hantar.And something bad happened, Ok never
mind -.-

Lepastu kitorang dapat kerja sketch figure drawing dengan memasukkan research yang kita dapat. Saya telah memasukkan blossom:) Nak tau kitorang kena buat berapa? 50 je, campur bahagian depan dan belakang sama dengan 100. Best sangat^"
Lepastu lecturer akan pilih 10 untuk dibesarkan menjadi A3, 10 masukkan line dan 10 lagi masukkan warna. Letak dalam fail.

Last sekali dari 10 tu, lecturer akan pilih 2 line, dan 2warna untuk diletakkan dalam mounting board, termasuklah dengan skecth untuk final.

Anddddd the best thing is, last minute kena tambah lagi 20 ^^"

Last sekali kena buat story board. Ok kerja ni excited.

And the last thing is to make a 3D :)
Mula - mula lecturer tunda 5.5, lepastu awalkan balik ke 30.4^^,




Bahagian bawah, dan setiap helai daun - daun itu perlu dijahit texture.
Baju? Macam hana tajima tak, haha:P
Kedudukan bilik, pada pukul 2.30 am. Yang lain dah tidur,

Masa tu tidur 1-2 jam je, otak pun sakit, Roommates pun takut, sebab muka macam zombie sri iskandar dah. Kerja banyak lagi tak siap, mana nak kena pergi bengkel untuk menjahit? Figur drawing tak siap lagi, nak pergi keluar beli barang yang cukup. And kaki bengkak, jalan terhenjut - henjut. Dan hanya ada masa sekejap je untuk menangis, bagi meluahkan perasaan. 5minit menangis, lap air mata minum air, tarik nafas, ingat Allah , terus buat kerja -,-

Masa tu hanya Allah je yang tahu,

2day before assessment, Student dah jerit - jerit. Ohh tidak project runway! project runway! kita tak cukup masa and bla .. bla..bla..

Pukul 12.30 am, dan esok hari penilaian. Alhamdulillah:)

Masa untuk pentingkan diri sendiri ketika itu,
makan sehari sekali pada waktu malam sahaja.
Saya menamakan ketika itu bukan kehidupan yang nyata.
"Today was a fairytale "

Hari penilaian adalah hari yang paling takut bagi saya. Datang pun lambat,

So enjoy, lihat design design rakan - rakan saya yang sangat gempak:)

syuhaidah,
Fauzi,
mazrul,
Ira, i lovee you ira. haha:P

Syamil,
Puteri intan baiduri,
Puteri nurul husna,
Meor,

Faiz,
Ally,
Dayah or doyot,
amin,
Intan,
Tasya,

atiq,
ika,

Mek,



Where is my design?
Promise you won't laugh. -,-





-
-
-



















This is my design, inspired by blossom. *Shame.

Thank you pn zolina, help damsel in distress^^"

Alhamdulillah, semua art work saya telah diambil, termasuk design 3d ni. I dont know why, tapi this dress would be in exhibition next sem. Dan pn zolina kata nanti dress ni akan dibaiki sedikit sebelum dipamerkan, untuk apa? saya tak ingat sebab masa tu I was blur, sebab berdebar dan takut kena marah. Tapi sebenarnya Pn zolina & en ijad suka artwork saya. & I really thankful. Saya hanya mampu tersenyum. Honestly, I really shocked. & Thank you to Zana, became my model :) Thank you shida dila ika, for help me alot, thank you classmates.

Selepas tamatnya penilaian, saya pulang dengan tangisan kegembiraan. & I cried with roommates and they said congratulations.

The last word ;

Thank you Allah almighty, Saya percaya setiap dugaan yang menimpa saya pada awalnya akan ada hikmahnya : , ) I learned everything. &. Thanks family,

Salam shuha,

//High Tea,:)

Assalamualaikum,
Baiklah saya cuba untuk menceritakan tentang high tea yang baru berlaku bulan 2 yang lalu. Well hey! What more can I say, friends make it look more interesting. Eventhought it not interesting.I mean a really interesting '_' "

Just enjoy the picture, because I can't lying this story to seem interesting.

Zana dan wanie,
Part 2, tapi kelas lain - lain.
YEAH!!! 2d.
Zana, kakak yang rock tapi baik hati:)
Umi & ira, kawan baik:)
Ira, Sangat lembut ok. Tapi dah ada yang punya.:P

Gothic,


wanie, piah and najwa
Group c and D Buat persembahan,
Before eat, haha:P


Bestfriend in group d. ?
Pun boleh,
Thanks,

Ok bye, Assalamualaikum:)

Semua yang saya pakai, terdapat di TS^^, (Thanks to emak and abak yang sponsor, and to akak yang teman,)

Salam shuha,