Raya Oh Yeah

Salam.
Dah lama rasanya aku tak menulis dalam keadaan yang sangat gembira. I mean, Sangat tulus dan ikhlas. Apabila tiba waktu raya, tulus ikhlas tu senang lah ada, melekat dalam jiwa  ni. (:

Well, I don't think i give my best for this year's Ramadhan :( Tarawih entah kemana lah, malu nak cerita. Emm, Hope jumpa ramadhan akan datang.

Gembira gembira gembira.

Dalam keadaan sensorang di ruang tamu, selepas usu dan keluarga baru je balik ke negeri sembilan. Habes solosai berayo tadi. I try ambil feel sikit.

Hmmmmm, (Feel)

Sehari before raya, kitorang balik terengganu, pukul 1pm bertolak dan 7.30pm sampai, sempatlah berbuka puasa kali terakhir kan. Hari raya kedua, pergi hantar cousin kitorang bertunang. Dia belajar dekat rusia, bertunang dengan orang cendering terengganu. Amboi pandai cari calon. *Kenyit kenyit mata.

Dan hari ketiga pula , paklang buat tahlil dan doa selamat sempena rumah baru siap. Masa pagi pagi tulah kitorang merewang, bersihkan ayam yang berekor ekor, masak gulai dan sebagainya.

Well, tu kan my first experience. basuh ayam berbesen besen.Disebabkan cousin kitorang yang lain semua kecil kecil lagi. (Sekolah rendah) Jadinya, dengan dorang dorang sekali kena tarik basuh ayam.

Apa yang penting, dorang tak merungut pun. Siap boleh kata "seronok jugak kan kakcu, basuh ayam. Nanti boleh kerja jual ayam" 

-,-"

Nampak tak kesyeeeeeeeronooookkkan disitu?

Lepas habis kenduri, turn basuh basuh pinggan dan cawan pulak. Dalam 4 lebih, selesai barulah boleh beraya kerumah sedara mara.

Penaaaaaat! Tapi nak buat cammano, sedaro ramee bonar.

Balik je rumah terus telentang, rehat rehat kan badan, tidur sampai kul 1. kemas kemas barang mandi semua.
Jadi dalam kul 2 pagi, kami berangkatlah balik ke kajang.

Sebab esok kak ainul dah kena kerja :(

Nampak tak bertapa packnya jadual kitorang?

Apa yang bestnya, even duduk rumah masa raya pertama, cuci cuci pinggan. tapi duit tetap masuk. Alhamdulillah, umur 20tahun. Duit raya paling banyak dapat. Rezeki rezeki. *Angkat kening.


Pukul 7.30 am, sampailah di kajang. Kemas rumah, basuh kain . Yang paling penting ONLINE, hihi:P Lepas Zohor, kitorang bergeraklah raya ke batu 9 Kampung belah abak. Tapi sempat pergi 3 buah rumah jeeeee.

Dan hari ni. duduk dirumah sahaja, sebab usu dah book nak datang rumah.

Nampak tak perjalanan cerita? haha.

Dan sekarang saya duduk dengan senang lenangnya mengupdate blog. Tanpa mempedulikan kerja.

Dont worry ppl' Saya akan start malam ni. Insyaallah (:

Kena siapkan baju! WAJIB ye suha! Minggu depan dah kena fitting bagai.

Esok nak pergi raya laaaaaaaaaaaaaaaaaagi.

Tapi rasanya tak pergi raya pun.Sebab abang tak ada, abang balik tanjung karang :(

Dan yang paling penting! Wa tak tau mana handphone wa letakkkkk/

Grrrrr!

Ok salam. (Sakit perut)



Paling syeeerooonook sekali. Gambar raya pertama telah di delete oleh adik adik sedaraku. Menyampah je, lepas ni jangan harap lah korang boleh sentuh camera.

Bukan gambar raya sahaja okay, gambar kitorang hangout (roommate-6orang) telah hilang, dan yang paling PENTING sekali! Adalah kerja kerja saya di perak.

TOO BAD.

Ini jeeee yang ada. Enjoy




Selamat hari raya maaf zahir batin. Ayat ni simple , tapi to be honest ianyaaa tulus dan ikhlas dari hati(: