//Pengalaman pertama,♥♥♥

Assalamualaikum.

Tehee, lama dah rasanya tak update story yang gembira, sedih kecewa duka dan lara. Well, kita nak bagitahu . I finished my diploma, teehee lagi sekali. Alhamdulillah (:

Banyak banyaaaaaaaaaaaaak sangat benda nak cerita, nak dikongsi, dibaca dan diketahui *_* Yang pertama adalah apabila I'm so excited and ready to meet my baby. Masa tu banyak sangat sangat kerja, dimana design ke dua belum naik lagi, kain pulak tak cukup malah telah habis stok di jakel. Pada mulanya semua nak balik minggu tu, tapi sorang sorang tarik diri, including me. Sebab apa? sebab en . din (My lecturer) tak kasi balik, sebab beliau buat kelas masa hari Ahad tu. Sebab apa buat kelas hari ahad? sebab next week en.din tidak ada ada meeting and so on.

Sooooooooooooooooooooooo, dengan hati yang tak beberapa redha  (R. E. D. H. A) dah (:  saya stay juga dekat perak, malam sabtu tu kak ainul bersalin, masa tu dalam dewan seri iskandar, tengah mendengar ceramah. (politik bagai, langsung tak menerangkan mata ni ) - LDK means latihan dalam kumpulan. 

Bila dah bersalin, air mata mengalir sebab tak dapat tengok kelahiran, suasana dan lain lain. Sedihnya rasa. Pagi tu, bangun awal pagi sebab nak tengok gambar baby dalam facebook. Punyalah tak sabar, sanggup beli internet maxis yang harga rm3 selama satu hari tu. 


Ni lah gambar pertama, mengalir air mata kesyukuran. Akhirnya selamat dilahirkan. 

Mulanya ada beberapa komplikasi, akhirnya kak ainul bersalin dengan cara pembedahan. bayi pula kena tahan dekat wad selama seminggu lebih lebih. Bila dengar berita dari ganggang telefon, masa akak call. Terasa pilu sangat dalam dada ni. Takut lah apa apa berlaku kan, tapi Alhamdulillah semuanya selamat dengan izin Allah s.w.t (:

Minggu depannya, tak sabar nak balik. Hari khamis dah balik rumah, dapat jumpa baby pun , nasib baik dapat jumpa tu pun sebab menyamar jadi ibu lepas bersalin. Kalau tidak jangan harap dapat masuk bilik baby . Duduk atas kerusi roda, abang tolak. Depan mak guard tunduk je muka, buat buat tengah main handphone. padahal dah ketaq kepala lutut ni. Nasib baiklah makguard tu tak datang dekat dekat.

Masuk je dalam bilik (NICU) , ramai sangat bayi bayi dalam tu, ada yang tak cukup bulan, ada yang demam kuning dll.

Hari isnin petang, akhirnya baby keluar juga. Alhamdulillah(: Nampak tak dah hari isnin? tak reti reti nak balik perak. Haha, dengan berat melangkah terpaksa balik perak pada waktu malam. Kalau ikutkan hati , bukan hati je tapi telinga ni juga, hari selasa petang baru nak balik, tapiiiiiiiiiii en.din dah msg -,- Tanya pasal kerja. Seriously, masa tu berdebar sangat sangat.

Cepat cepaat kemas barang, pukul 1 pagi baru sampai perak.

Esok pagi pagi ada kelas CAD, dan awal pagi tu juga en . din call suruh datang bilik dia. Kelam kabut masa  tu, rupanya en . din suruh tambah sikit dengan design ke dua.


.& hari tu juga, dengar berita pemergian kawan masa sekolah sekolah dulu (Al fatihah) Semoga kau berada dalam golongan orang orang yang beriman. Amin

.& selepas sebulan beberapa hari, baru dapat jumpa. Tak boleh panggil baby dah, sebab dia dah ada nama.

we present to youuuuuuuuuuu 



AINUL MITHALI QASEH BT MOHAMAD KHAIRI RIDHWAN


اَللَّهُمَّ فَقِّهُّ فِي الدِّيْنِ وَعَلِّمْهُ التَّأْوِيْلَ.
Maksudnya: Ya Allah, berilah kefahaman kepadanya dalam urusan agama dan ajarkannya Takwil (tafsir al-Quran).


اَللَّهُمَّ أَلْهِمْهُ التَّأْوِيْلَ وَعَلِّمْهُ الْحِكْمَةَ.
Maksudnya: Ya Allah, ilhamkannya Takwil (tafsir al-Quran) dan ajarkannya hikmah (ilmu yang tepat).


اَللَّهُمَّ بَارِكْ فِيْهِ وَانْشُرْ مِنْهُ
Maksudnya: Ya Allah, berkatilah padanya dan sebarkanlah ilmunya.




Dah cuti sehingga bulan 3 tahun hadapan, dengan rasminya saya menjadi babysitter ;) Tak boleh tolak dah, sebab dari qaseh dalam perut, ayah dah booking mama suha tau. 

Krikkk krikk krik. teeheee.
           

Apa yang bagus tentang qaseh, dalam keadaan bising macammana pun, orang geletek macammana pun. Tidur tetap tidur, tak merengek langsung. Tapi waktu malam , tak yah susah susah nak geletek. Mata dia dengan sendirinya terbuka. Orang siang bangun dia malam baru bangun.

28/10/2012 hari pertama jaga Qaseh waktu malam. teehee.


Nanti bila dah besar, jadi anak yang baik solehah, jangan banyak perangai taau! 

Masa makan,qaseh duduk diam diam je tak banyak perangai. Nanti dah besar pun jadi macam ni juga tau. Boleh mama suha bawak pergi jalan jalan, teman beli kain ke, kita makan KFC minum teh tarik.
Qaseh tak nak tidur, ni lah muka dia waktu pukul 2.50 am pagi semalam. 

permata hati ibu dan ayah. (:
salam shuha

4 comments:

KinaMissOne said...

MashaAllah. Subhanallah segala puji bagi Allah SWT.
Comelnya baby tuuuuu !!! Aaaaaa. geram tengok. hehehe.
Tahniah dah jadi ahjumma :P

fashionableSHUHA said...

Haha, Terima kasihhhh,
Tapi awak pun ahjumma juga.
kata nak kongsi anak buah kan? :P

KinaMissOne said...

Alamak dia ingat lagi laa. Boleh kahhh?? Hehe

fashionableSHUHA said...

Buleeeh aje, Tak da hal. Sehari 20sen +P