//Graduasi sekolah

Hello everyone and peace be upon you. Nashuhot Shabirot Nak bercerita tentang hari graduasi kali ke 12 di PICC yang penuh gemilang terbilang dan muka berbelang. Bangun dalam pukul 5.15am. Awalnya! Tapi sampai sekolah pukul 7.15. Geram benorlah. Naik bas yang paling terakhir, bas pekerja pula tu. Bagilah bas Sekolah, tak pun bas kanak-kanak?terasalah awet muda sikit. Dalam bas tu lebih kurang 15orang je, dan..dan.. kami yang sampai dulu. Tapi uncle tu yang rajin sangat pergi pusing satu PICC. Kalau tidak mak ehhh! Proud to be la kan:P
Sesampai je disana dengan muka blurr dok tunggu sesiapa yang kenal datang. Ok Jue dah sampai. Jadi kami pun bergambarlah 2-3 keping. Dah lah belakang bangunan tak siap. Adoii! Terus masuk PICC cari toilet. Biasanya memang gambar dalam toilet lagi banyak dari gambar pemandangan yang cantik dan berseri-seri di luar sana. Penat menunggu. Tiba-tiba cikgu Salmi nak beberapa orang pelajar untuk mengambil gambar. Saya dan Fuza follow cikgu. Dalam 12orang kut yang pergi,dapatlah muka kami terpampang dekat majalah next year. Adik-adik jangan jealous ye,Mak Joyah, Mak Temah, pun jangan jealous. Ha! Wak Sagut pun sama.Tak baik. Kami pergi ke taman merokok. Enjoy jugalah. Ambil gambar agak kelakar,dan semestinya lawa-lawa kacak-kacak belaka. Sabar Wak Sagut,sabar
Lepas tu,mula lah berarak ke dalam dewan. Gemuruh jiwa semangat.... Dah jangan nyanyi gelap dunia kang. Excited. Kemudiannya tibalah penyampaian scroll. Heish,lagi lagi lagi gemuruh. Tiba-tiba terpikat pula dengan orang yang main musik asli tu. Eh silap!bukan orang,cara dorang main,haha:D Akak pun main musik asli dekat U dia. Heish tengok dorang senyum hilang gemuruh sikit,haha mengada. Tengok muka mak tiri, Pn.Che Minah. Hai terus bertenaga nak naik pentas. Entah apa mukalah nanti dalam gambar.Serius pembasmi kuman tu busuk gila. Menyesal tak menyorok. Masa dekat pentas ramai jugalah yang silap. Baik korang jatuh,daripada lupa pandang kamera. RM75.00 weh,gorilla. Eh rugilah...
Persembahan kat situ sikit sangat! Yang girl tu nyanyi,masyaallah tegak bulu roma. Sedap,merdu,enak lazat suaranya. Menyusuk kalbu. Mesti ramai peminat lepas ni. First-first masuk dah macam puteri bunian dah ha. Saya suka tengok sumpah bunianJ
Masa yang ditunggu-tunggu telah pun tiba.Jeng..jeng..jeng.. Makan! Yes..nak seludup puas-puas. Semua membalas dendam, kata mereka ambil banyak-banyak,ingat berapa duit yang kita bayar. Saya geram! Pasal dorang,saya nak tambah tak boleh. Semua lesap. Air tunggu pun tak sampai-sampai. Asam garam lagi kan. Ikan tanduri;( Tapi yang kelakarnya meja kitorang semua dah dapat makanan,tapi tengok yang lain tengah beratur lagi. Mesti menyampah kan? Takpe saya bersimpati sikit.
Lepas makan ambil gambar sikit.. Balik. Ok sekarang saya nak tunggu gambar, kalau gambar tak cantik. Saya nak pergi hasut budak-budak lain. Tak yah pergi,Elok korang pergi kedai gambar, Ambil gambar dengan duit rm75 korang boleh dapat gambar 25R siap bingkai gambar berukir warna emas lagi. Lepastu pergi rumah yazid salam bapa dia. Cukup. Okay Shabirot, serious kau kejam! Lagi busuk..
Ok Sila menjamu selera:P
Ikan tanduri tu sedap
meja pertama penuh makanan:P
Tengok muka dayang,bangga je:P
Ni sivanes tu khireen.khireen pandai cakap cina. Fuhh!
Muka laparrr.
Ini kami/
ramainya..
Makin kurang
Dah agak dah,last mesti tinggal kitorang je.
Serious dah bosan.

Kina jeada,zirah dini nik mana?
Ah'ar gambar kakpah tade pun.
Balik tu,saya terus fikir pasal SPM. Saya tak tenang tapi
tak boleh solat. Saya frust, semua orang nak ambil gambar dengan budak tu. Tak jealous,sikit cemburu je. ARGHANUTJJJLDJNFKMGJ! Ok lepas geram jap. Dia ramai peminat,nak buat cammana. Bai Salam. NashuHot!:)