Wednesday, July 16, 2008

//Kem


akhirnya macam ade masa pulak nak post tentang camping,hee..okay,now we start dr permulaan. dalam kul 12.30 balik dr sekolah tgk abk ngn mak dh tunggu dlm kereta nak jemput la konon.sbb mak ambik cuti halfday:) yelah rindu dekat ank kesayangan.hehe abak gi solat jumaat then balik gi hantar.abak kate:soha,taknak mkn dulu ke?saye:tapelah,dah kenyang dah. okay,pastu salam mak abk,abak bg duit pergilah masuk sekolah..masuk sekolah jumpe su,pastu pergi daftar...pastu bla2..naik bas:) dalam kul 4.15 pm sampai dekat sungai congkak,mula-mula mcm takbest je.cikgu cakap cakap pastu masuk pondok. tapi kitorang dapat duduk dalam khemah,so raselah macam adventure yg best sikit. sepatutnye duduk dlm khemah 3org je pastu pandai2 lah muatkan sampai 4org..okay abes dah utk 1st day tuh:)


hari kedua bermula dengan solat subuh,senaman&sarapan dan yg paling excited giler sebab kumpulan 9-16 pergi naik gunung dulu.wah bestnye dapatlah jumpa fuza dura,sebab ktorg group lainlain. saye group 10.sebelum naik puncak tu,asril kate: shuha,takyah risau aku jaga kau. saye ckp:okay:) dalam perjalanan naik puncak tu kitorang nyanyi-nyanyi,disebabkan tak bawa bekalan kami terpaksa minum air sungai yang sangat jernih dan sejuk,rasa tekak ni sedap oh.macam rindu pulak nak minum air sungai nih.hee..dalam 1jamlebih perjalanan ke atas bukit skru lutut semakin goyang rase mcm nak tertanggal dah.naik bukit dah lah tinggi giler dah macam bukit tu straight ke atas terus kalau turun bukit pun same gak.naik turun naik turun.. dura kene gigit pacat beberapa kali,dan saye clean je dari apeape binatang..hehe sukenye+) sampai atas sekali betul2 puncak die,kami jumpa air terjun,wah betul-betul air terjun oh..saye fatin yang mandi dulu..sebab fatin tu jenis sporting sikit,kitorang pun duduk lah bawah air terjun rase macam badan ni kene urut.haha:)) dura,fuza,su dorang pemalu sikit dan akhirnya fuza dan su mandi jugak,haha dura still tak mandi lagi sebab die tengah cek kaki ngn buntut die dr pacat.ahha..penakut sgt dura ni..sampai mase ktorg kene turun balik, erggghhh letihnye nak naik turunpuncak balik. sampai mase turun bukit saye & dura jalan fuza su ngn fatin kat belakang tertinggal lah tu.haha..pastu cikgu ade kat belakang ktorg tanyetanye pasal tempat tidur la,apelah.. pastu cikgu mude ni kate:nii jalan pemalas ni.haha:D memang malas pun dah tak larat kaki ni.hehe sampai kat bawah yeye,bestnye then jalan lagi sebelum sampai ktorg nye tempat tinggal.then pegang tgn sy,su,dura&fuza dan nyanyi.hehe+) kat belakang ramai org.sampai satu thp tibe2 cikgu tahan mandi dlm sungai..yeye:) dari sungai ats sampai tempat ktorg. redah lah ape lg,yg tabley tahannye..ktorg ulg bali, sy,fuza,dura&su pegang tangan baring ats air angkat kaki..haha..pastu kat dpn tu ramai org yang dok jalan atas batu sebab air deras so,dorg jalan penuh hati-hati..dgn arus yg sgt laju tu tibetibe ktorg kene tarik ramai-ramai sume org terbaring sekali smpai bwh ta bley stop..sume dah gelak..sy pulak seluar asyik terlondeh je.eiisshh geram betoi.hehe:) sampai dkt titi tu,cikgu pandang dah senyum - senyum.. pastu mandi, then ade lg permainan.


kumpulan 9&10 same-same+) ye,asyik2 ngn fuza..haha.. pertame ktorg wat herba,ikat tali,accident & masak..
buat smpai dkt tali tibetibe hujan turun dgn lebatnyee..asril tak dapat nak join sbb kaki die sakit.okee+) *ape ni asril?sape jage sape nih..haha:D rileksrileks..pastu baru ade mase nak buat prbincangan pasal malam kebudayaan. ktorg kene nyanyi seperti dalam gangstarz bertemakan alamsekitar.hee:) kami amek lagu hijau tapi byk potong2..then 3rgkap pertame pastu yg ade rangkap pelik tu suh asril nyanyi.. okay.abes dah..tibetibe mlm tuh.time malam kebudayaan berdebar gilerr..asril ckp:shuha,kaw nyanyi ngn aku..aku dah tak hafal.. haha:D sy: try nyanyi.. pastu die nyanyi..byk lah jgk salah..tp tape ktorg bukanlah nak sgt menang.hehe+)
sampai mlm tu sebelum persembahan,die suh dgr die nyanyi..okay dgr..tbe2 group kami kene nyanyi.. budk2 group sy pemalu sgtt!so dorg suh sy nyanyi mksud die pegang mic,dngan tak berlatihnye kelam-kabutlah nyanyi..pastu asril nyanyi,okay die nyanyi..cume die tak ingan tone, sbb sy duk sebelah die kenelah bisik kat telinga..tp sume okay,bestlah jugak+D budk lelaki cine kat blkang still nari lg padahal dh abes dah..haha pastu ramai gelak-gelak.kelakar giler tp alhamdulillah persembahan kami diterima ramai:)hee..sukenye...


balik tido,esok bangun makan senaman & tibenye giliran dapat hadiah.. kumpulan kami menang kumpulan yg berkerjasama kott:) hee..sekurg-kurgnye dptlah hadiah kan?hee.. THE END.

eh copcop belum the end lagi..inilah kem yg betul2 happy go lucky.suke sgt+)&aku syg korg semua&group sekali..semualah:D
*tepuk utk diri anda,kalau sanggup bace ini cerita:)mekasih ye,

Tuesday, July 15, 2008

//Happy Birthday

HAPPY BIRTHDAY CIKGU RAHIMAH :)

cikgu tak tahu pape pun pasal birthday ni..yelah suprise lah katekan:) mase pagi2 mcm tu,cikgu masuk..ktorg masuk lewat sikit sape?semua dlm gmbr tu kecuali fik dan saye yg msuk lmbat,dekat tangga tuh,saye suruh 1kelas bangun pastu cikgu yg sedg menulis dkt whiteboard tak sedar pun..kitorg gi dekat depan pintu,pastu cikgu pandang dan kitorg nyanyi happyy...birthday....to...you.... pastu muke cikgu macam terkejut giler.cikgu nak cakap tapi cikgu macam entahlah susah nak terangkan.haha...cikgu ckp camnih mcammane?kena? lebih kurang mcmtulah yelah kene suprise kan..mestilah terkejut,haha:D lepas potong tu,cikgu suruh simpan dulu sebab takboleh makan dalam kelas,jadi ktorg simpan bile cikgu nak terangkan math.cikgu ckp:

saye nak cakap.terima kasih sebab kamu buat mcm tu,sy mcm tak sgka sangat.ingatkan kamutak suke sy sebab sy selalu marah kamu..tapi kamu bukan mcm tu...terima kasih ye,pastu bla..bla...bla.. dah tak ingat.
*sy dah lah cpt giler tersentuh.ape lg menangislah meleleh2 air mata dah.haha:D
cikgu pndg sy.pastu cikgu mcm sebakk.pastu ramai2 te[uk tangan bg semangat kat cikgu lah kononya,pastu cikgu senyum...eii terharunye..hehe:))

//Friends


tadi pn.noramani masuk kelas ktorg pastu die suruh tulis cerpen tajuk die kasih sayang:) haha.sukenye. saye lagilagi suke dengan penuh semangatnye saya mula tulis tentang sahabat . mule mule puji dulu pastu luahkan ape yang kite rase.....&kemudiannya pengalaman yang begitu bermakna...dan mnyentuh hati;(
mula-mula dura baca yelah dalam byk2 kawan saye die paling tak sabar nak baca mane taknye 3helai muka surat habis...pastu dura kate sedihlah..dyg pon same gak.. fuza bace pulak,mase fuza nak bagi cerpen tu balik fuza kate sedihlahh..tibetibe fuza nangis,pastu saye cakaplah "fuza,janganlah nangis kang aku nangis gak kang.habiss...." tgk mate fuza merah,sy pon ter!nangis sekali..ter okay,ter.haha. dura pun nangis gak. dyg kate:wehh jangan lah nangis. xytes kate apesal dorg sume nangis weh?kitorang sume dah buatbuat tidur atas meja.cover lah konon.ahaha...itulah persahabatan yang penuh bermakna:) kawan kite ade, mase kite menangis...huhu;( sedihnye nak pikirkan balik.

cikgu?saye punye cerpen menyentuh perasaan jadi boleh menang tak?:)hahaha....

Sunday, July 6, 2008

//Melaka


hari ini,hari sabtu pergi melaka. sebenarnya pergi jemput akak dekat matrikulasi melaka sebab dah sebulan tak pergi jenguk.mak kate bercuti sekali,mak support.so pergilah satu keluarga.waktu nak pergi tu dalam kul 10.00am, mak pesan suruh bawa baju & mak kate best lah shopping dik,dua2 pried.haha:D
sampai dekat melaka pukul 11.30am, ye pergi londang tu 1jam30minit je. pastu ade kat tepi jalan jual rambutan 1kg rm 1.00 je.murah kan? kalau kat sini 1kg 3.00 ringgit.okay la tu.pastu mak beli 4kg kott. sampai kat matrik mak kasi kawan2 akak rambutan..okay,dah lah tu..


kemudiannya,pergi melaka.bandar melaka, ramailah juga orang kat sana. pusing-pusing dengan kereta,sampai satu tempat pergi shopping jap.ingat nak beli baju tapi macam mahal je.malas lah,akak dapat payung kecik polka dots punye.lawalah payung tu.sebelum gi shopping gi makan dulu ape nama gerai tu tak tau lah macam asam ikan masak asam lebih kurang macam tulah.pastu raun-raun lagi...

nak tengok gambar?saye gemuk..semua orang cakap macam tu.kakak saye kate:adik,akak rase kaw makin mengembang lah.banyak makan ke? dari tadi akak tengok asyik mengunyah je..haha... *mentang2 die makin kurus.

sekarang ni kat masjid,macam masjid terapung ade gak die dekat persisiran pantai.pemandang macam lawa pastu ambik gambar lagi;)

*banyak gambar malas nak upload je;)
dalam kul 6lebih macam tu bertolak ke londang cari rumah nak bermalam,jumpalah rumah kat tepi pantai. malam-malam tu ade macam karaokelah bising betul!haha. pastu abg lapar ajak gi makan.abak kate boleh gak abak ikut.saye pun kate macam nak ikut je.mak ngan akak malas ikut dorang nak tengok cerekarama.siap2 pakai baju coklat tu balik gi keluar makan. abak makan mee,abang makan nasi goreng pattaya & saya makan tauhu bakar,sedaplah juga.haha. balik tidur.

esok pagi bangun dalam kul 9.00 sebab pried kan tak sembahyanglah.lepas bangun tidur makas coklat cadbury,pastu baru gi mandi.lepas semua mandi rase macam nak mandi kolam.tapi seluar pendek tak bawak.pastu takyahlah..pergi sarapan dulu. nasi lemak kat melaka tak sedaplah.saye tak makan pun. abak kate:soha ni suke minum air manis.mane taknye dari awal dtg order air milo je,air lain tak order pon...

pastu balik hotel, abak suruh kemas katil kemas2 beg. pastu check out dari hotel.kawan akak pesan kfc pulak,pastu gi kat londang punye pekan. ada kfc kat sana.pastu baru rase macam lapar.kat situ pulak ade jual cendol dorang semua dah kenyang, kfc bungkus je.pergi makan cendol.time nih dah lapar giler orderlah rojak pulak.pastu abang dok sebok2 je nak sekali..abak cakap:time soha makan tak betul ni. sebab mase abak makan soha taknak makan bile soha nak makan abak dah kenyang dah,pastu gelak-gelak;)

lepas makan mak pergi beli kfc.dah beli pergi hantar akak balik dekat matrik die.bile nak balik tu abak kasi duit.nak balik dah..tibe2 akak nangis' mak pun nangis..saye,abak,ngn abak dok cover2 je haha.padahal dekat mata dah penuh airmata tunggu nak mengalir je..haha.. pastu dah BYEBYE:)

dalam perjalanan tu,singgah pulak pergi makan durian tepi jalan.dah makan..balik:)itu jelah cuticuti kite..tapi bestlah:D takdelah boring sangatkan.. THE END.


//Finally Im Back!

Assalamualaikum, Fuhhh *Tiup habuk* Lepas bertahun tahun tak menaip, hanya Allah SWT sahaja yang tahu rindunya aku pada blog ni. Lupa pas...