Saturday, November 10, 2012

//Kurangnya satu DOA.

Assalamualaikum.

Ehemm , macam drama tv pula tajuk rasanya. Eh' sebenarnya tak tahu nak tulis entri kali ini dengan mood gembira atau sedih.
Bercampur baur dah perasaan sekarang. Ingat itu happy ingat ini tak happy.
Why?


Okay lah terus terang. semuanya disebabkan keputusan yang baru dua tiga hari digembar gemburkan (Betul ke ayat ni? -,-) Kalau korang ramai kawan student uitm bolehlah nampak penuh orang duk update status. kan?



Ada yang sangat gembira, ada yang gembira sangat. Ada yang kecewa sangat, ada yang sangat kecewa.



Aku?



Kecewa sangat - Sangat gembira - gembira - Sangat gembira - kecewa sangat - Sangat gembira - Sangat sangat kecewa - Gembira sangat - Terlalu sangat kecewa ;(



sila tukar (-) kepada 'going to'




Kenapa pertama kecewa sangat?



Okay mula mula tertukar cgpa dengan gpa.


cgpa 3.49  gpa 3.75
Dah bergenang air mata. Why why. kenapa engkau tak buat terbaik. kesian mak abak abang semua, dah banyak habis duit . ini yang kau bagi? Apa ni 3.49 lagi 0.01 je nak dapat dekan. Kenapa tak dapat dekan . kenapa kenapa?


Off email. beristighfar sekejap.

Tetiba keluar awan dikepala - kalau pointer kau rendah, asal markah setiap semester boleh tinggi. -,-"
On email balik, lepastu tersenyum sorang sorang. Hikhik. Terbalik lah tengok.


Going to sangat gembira.



Going to kecewa sangat.



Kenapa cgpa 3.49? em lagi 0.01 je. kenapa kenapa? Tak dapat lah engkau nak apply biasiswa. sebab rules dia kena 3.5 ke atas. ;(




Kemudian, Bagitahu keputusan dekat abak, and abak cakap tahniah. Walaupun aku dah bagitau pointer turun sebanyak 0.07. Tapi abak kata Tak apa, tahniah. Still lagi dalam dean list. Alhamdulillah, nasib baik abak memahami. Terharu sangat nih.



kemudian,



Disebabkan tak puas hati. aku kira pointer dari semester 1 - 5 , bila kira kira. aihhh asal macam lain je? kenapa bila tambah tambah bahagi sama dengan dapat 3.51 ?



bila mak balik, mak kata tak nak ucap tahniah. sebab pointer turun.




:, /



going to sangat sangat kecewa


Tapi bila kira kira balik contohnya macam 3.5749 tambah semester kedua berapa bla bla .



And saya dapat 3.4949 and you know what? saya cuma kurang 0.0001 sahaja.

Dan dengan sendirinya datang persepsi bahawa


mungkin 1 tu adalah kurangnya satu doa ;(



Saya tak pernah doa untuk dapat cgpa berapa  tapi saya cuma doa untuk kekalkan dalam dean list. :,  I



my mistake.



I went out to see if I could live for a couple of days.
That was my mistake.
That was my mistake.
One by one I counted all those happiest of days.
Yeah, That was my mistake.
Why, That was my mistake.
Whats gone is gone, sweet memories,

-.-"


PTPTN come to mama.

Dan pengajaran untuk kes kali ini, buat betul betul untuk degree.
Jangan pernah kurang satu doa. Dan jangan sesekali leka.
Insyaallah.


Nampaknya terpaksa say byee to biasiswa koswip (Koswip ni adalah koperasi untuk orang orang yang kerja kerajaan. kalau mak ayah korang kerja kerajaan, dorang mesti tahu pasal koswip) Kalau korang cgpa 3.5 ke atas boleh lah mohon.



Saya masih lagi binggung. Tak tahu nak bersyukur ke tak, tak tahu nak gembira atau tak, tak tahu nak sedih atau tak. Tak tahu nak cakap dunia ni adil atau tak.



EH'



Well, mak abak abang akak kak ainul. Im so sorry, tak dapat 3.5 untuk cgpa. Tapi adik tak pernah janji pun nak dapat cgpa 3.5 ke atas kan? Yang adik janji untuk jaga pointer agar sentiasa dalam dean list. Kan? Abang pun dulu pernah cakap untuk adik dapat 3.7 ke atas kan? Ingat tak ingat tak? Mak and abak pun suruh adik dapat dekan kan?



Tapi kenapa tetiba berubah....



Ingatkan keputusan ni dapat gembira kan dan korang akan rasa "Em tak menyesal banyak habiskan duit kat adik " Tapi....



:(



lain pulak jadinya...



Seriously, adik dah buat paling terbaik. Tak tahu mana lagi salahnya, tak nak salah kan pada rezeki, dan tak nak salahkan pada, "setiap yang berlaku ada hikmahnya"






And you know wht, adik akan rasa bersyukur, kalau korang bersyukur dengan result adik.



Sorry, Bye.



-Abang akak tak payah nak perli perli k.


Bye salam. -taknak kawan.

//Finally Im Back!

Assalamualaikum, Fuhhh *Tiup habuk* Lepas bertahun tahun tak menaip, hanya Allah SWT sahaja yang tahu rindunya aku pada blog ni. Lupa pas...