Saturday, December 18, 2010

//Life as Unemployed.

Salam. Setiap hari sabtu , mesti ikut mak pergi office dekat Putrajaya. Tapi sedikit hampa sebab tak pernah jejak masjid besi yang betul-betul bersebelahan pejabat mak, Hampa, Kecewa. Agak - agak kalau pergi sana boleh jumpa ashraf muslim lagi tak? Ehh taknak lah. Nak Fahrin Ahmad. Okay, tiada harapan. Kecewa datang.
Mak sekarang sangat BUSY! Kerja pun boleh bawa balik rumah sebab tak sempat siap kat pejabat. Balik rumah mak mesti cerita kat kitorang. Masalah duniawi oh duniawi. Kadang-kadang rasa nak marah je, dan kadang - kadang rasa kasihan. Kenapa boleh jadi begitu? Sebab dunia sekarang sudah kebejatan Sosial, ehh salah. Kurang nilai moral, kurang kesabaran. Jadi lepas ni WAJIBlah letak nama shabirah pada setiap anak yang kalian dapat. Agar dunia lebih maju dan harmoni. Dan tiada lagi masalah, berperang mulut, kemudian gaduh dan mula perasaan dendam. Bukan begitu ? Okay taknak promote nama sendiri. Jadi lepas ni letak je nama, Mohd kesabaran kalau perempuan letak Siti Nur Kesabaran.^^"

Mak kata banyak kerja, tapi kitorang online. Sebab mak lagi suka selesaikan sendiri.
Hari ini saya jadi Fashion Designer kejap. Kalau lecturer tengok ni mesti dia bangga. Sebab dia fikir aku tak minat fesyen. Kecewa datang lagi..

Kita memerlukan orang ini sebagai pembantu.


Cara pertama ala-ala hana tajima. Cun habiss!! :P


Cara kedua ala-ala tudung arabian.^^"


Okayy. tutup muka sebab malu. orang kata cara kedua macam pakai tudung salji yang melengkung di atas kepala. Model : Kau hadeee?


Bila balik, kitorang gi makan kat marin seafood. KOT. Kemudiannya pergi TESCO . Beli barang dapur && akak. Esok dia dah balik U. Ohh No. Eh tak boleh nanti dia bangga. OH YESS! Baru betul.


Masa jalan jalan ada seorang hamba Allah jalan sebelah. Tetiba dia kata " Emm comel" Tergamam sebentar. Bila cerita kat abang akak mak. Dorang pi kata,

"Adik, budak tu pakai cermin mata tak? "

Kecewa datang lagi...
Lepas tu, kami pergi pula downtown dekat bukit dukung. Sangat dekat dengan rumah. Tak sampai 10minit. Wajib pergi sebab esok ada jamal abdillah. Saya tak pergi sebab esok im too busy/ Yelah tu. Kat sana ada banyak sangat jual selendang murah - murah. Kemudian kemeja yang hanaya berharga rm10. Saya tak beli sebab badan saya panjang. So ianya akan singkat apabila dipakai. Baju muslimah yang cantik - cantik. Of course murah. Pelbagai jenis makanan. Aksesori pun ada. Macam macam jenis selipar. Dan pelbagai lagi. Silalah datang, meramaikan downtown yang tak beberapa ramai orang. Kasihan penjual, kalau korang tak datang. Faham?
Alhamdulillah saya dah buat keputusan muktamad. Cita - cita saya ialah seorang pensyarah fesyen, pereka fesyen bagi pakaian muslimah. Mempunyai butik sendiri, jenama sendiri juga. Perniagaan online. Buat semua dalam satu. Amin:)
Itu je cerita untuk hari ini. Maaf entri tak membina.
Salam shuha,

SAY GOODBYE TO AKAK.

2 comments:

jini said...

OH NO....
akak nak balik U dah..
sedihnya....;(
nak nangis rasa.....
isk isk...
sape nak masak,
sape nak basuh pinggan,
sape nak kemas dapur....
isk isk isk....
relax dek...jangan nak nangis2 ok..
ha ha ha

fashionableSHUHA said...

TIADA MAKNA


haha

//Finally Im Back!

Assalamualaikum, Fuhhh *Tiup habuk* Lepas bertahun tahun tak menaip, hanya Allah SWT sahaja yang tahu rindunya aku pada blog ni. Lupa pas...