Sunday, July 6, 2008

//Melaka


hari ini,hari sabtu pergi melaka. sebenarnya pergi jemput akak dekat matrikulasi melaka sebab dah sebulan tak pergi jenguk.mak kate bercuti sekali,mak support.so pergilah satu keluarga.waktu nak pergi tu dalam kul 10.00am, mak pesan suruh bawa baju & mak kate best lah shopping dik,dua2 pried.haha:D
sampai dekat melaka pukul 11.30am, ye pergi londang tu 1jam30minit je. pastu ade kat tepi jalan jual rambutan 1kg rm 1.00 je.murah kan? kalau kat sini 1kg 3.00 ringgit.okay la tu.pastu mak beli 4kg kott. sampai kat matrik mak kasi kawan2 akak rambutan..okay,dah lah tu..


kemudiannya,pergi melaka.bandar melaka, ramailah juga orang kat sana. pusing-pusing dengan kereta,sampai satu tempat pergi shopping jap.ingat nak beli baju tapi macam mahal je.malas lah,akak dapat payung kecik polka dots punye.lawalah payung tu.sebelum gi shopping gi makan dulu ape nama gerai tu tak tau lah macam asam ikan masak asam lebih kurang macam tulah.pastu raun-raun lagi...

nak tengok gambar?saye gemuk..semua orang cakap macam tu.kakak saye kate:adik,akak rase kaw makin mengembang lah.banyak makan ke? dari tadi akak tengok asyik mengunyah je..haha... *mentang2 die makin kurus.

sekarang ni kat masjid,macam masjid terapung ade gak die dekat persisiran pantai.pemandang macam lawa pastu ambik gambar lagi;)

*banyak gambar malas nak upload je;)
dalam kul 6lebih macam tu bertolak ke londang cari rumah nak bermalam,jumpalah rumah kat tepi pantai. malam-malam tu ade macam karaokelah bising betul!haha. pastu abg lapar ajak gi makan.abak kate boleh gak abak ikut.saye pun kate macam nak ikut je.mak ngan akak malas ikut dorang nak tengok cerekarama.siap2 pakai baju coklat tu balik gi keluar makan. abak makan mee,abang makan nasi goreng pattaya & saya makan tauhu bakar,sedaplah juga.haha. balik tidur.

esok pagi bangun dalam kul 9.00 sebab pried kan tak sembahyanglah.lepas bangun tidur makas coklat cadbury,pastu baru gi mandi.lepas semua mandi rase macam nak mandi kolam.tapi seluar pendek tak bawak.pastu takyahlah..pergi sarapan dulu. nasi lemak kat melaka tak sedaplah.saye tak makan pun. abak kate:soha ni suke minum air manis.mane taknye dari awal dtg order air milo je,air lain tak order pon...

pastu balik hotel, abak suruh kemas katil kemas2 beg. pastu check out dari hotel.kawan akak pesan kfc pulak,pastu gi kat londang punye pekan. ada kfc kat sana.pastu baru rase macam lapar.kat situ pulak ade jual cendol dorang semua dah kenyang, kfc bungkus je.pergi makan cendol.time nih dah lapar giler orderlah rojak pulak.pastu abang dok sebok2 je nak sekali..abak cakap:time soha makan tak betul ni. sebab mase abak makan soha taknak makan bile soha nak makan abak dah kenyang dah,pastu gelak-gelak;)

lepas makan mak pergi beli kfc.dah beli pergi hantar akak balik dekat matrik die.bile nak balik tu abak kasi duit.nak balik dah..tibe2 akak nangis' mak pun nangis..saye,abak,ngn abak dok cover2 je haha.padahal dekat mata dah penuh airmata tunggu nak mengalir je..haha.. pastu dah BYEBYE:)

dalam perjalanan tu,singgah pulak pergi makan durian tepi jalan.dah makan..balik:)itu jelah cuticuti kite..tapi bestlah:D takdelah boring sangatkan.. THE END.


No comments:

//Finally Im Back!

Assalamualaikum, Fuhhh *Tiup habuk* Lepas bertahun tahun tak menaip, hanya Allah SWT sahaja yang tahu rindunya aku pada blog ni. Lupa pas...