Wednesday, July 16, 2008

//Kem


akhirnya macam ade masa pulak nak post tentang camping,hee..okay,now we start dr permulaan. dalam kul 12.30 balik dr sekolah tgk abk ngn mak dh tunggu dlm kereta nak jemput la konon.sbb mak ambik cuti halfday:) yelah rindu dekat ank kesayangan.hehe abak gi solat jumaat then balik gi hantar.abak kate:soha,taknak mkn dulu ke?saye:tapelah,dah kenyang dah. okay,pastu salam mak abk,abak bg duit pergilah masuk sekolah..masuk sekolah jumpe su,pastu pergi daftar...pastu bla2..naik bas:) dalam kul 4.15 pm sampai dekat sungai congkak,mula-mula mcm takbest je.cikgu cakap cakap pastu masuk pondok. tapi kitorang dapat duduk dalam khemah,so raselah macam adventure yg best sikit. sepatutnye duduk dlm khemah 3org je pastu pandai2 lah muatkan sampai 4org..okay abes dah utk 1st day tuh:)


hari kedua bermula dengan solat subuh,senaman&sarapan dan yg paling excited giler sebab kumpulan 9-16 pergi naik gunung dulu.wah bestnye dapatlah jumpa fuza dura,sebab ktorg group lainlain. saye group 10.sebelum naik puncak tu,asril kate: shuha,takyah risau aku jaga kau. saye ckp:okay:) dalam perjalanan naik puncak tu kitorang nyanyi-nyanyi,disebabkan tak bawa bekalan kami terpaksa minum air sungai yang sangat jernih dan sejuk,rasa tekak ni sedap oh.macam rindu pulak nak minum air sungai nih.hee..dalam 1jamlebih perjalanan ke atas bukit skru lutut semakin goyang rase mcm nak tertanggal dah.naik bukit dah lah tinggi giler dah macam bukit tu straight ke atas terus kalau turun bukit pun same gak.naik turun naik turun.. dura kene gigit pacat beberapa kali,dan saye clean je dari apeape binatang..hehe sukenye+) sampai atas sekali betul2 puncak die,kami jumpa air terjun,wah betul-betul air terjun oh..saye fatin yang mandi dulu..sebab fatin tu jenis sporting sikit,kitorang pun duduk lah bawah air terjun rase macam badan ni kene urut.haha:)) dura,fuza,su dorang pemalu sikit dan akhirnya fuza dan su mandi jugak,haha dura still tak mandi lagi sebab die tengah cek kaki ngn buntut die dr pacat.ahha..penakut sgt dura ni..sampai mase ktorg kene turun balik, erggghhh letihnye nak naik turunpuncak balik. sampai mase turun bukit saye & dura jalan fuza su ngn fatin kat belakang tertinggal lah tu.haha..pastu cikgu ade kat belakang ktorg tanyetanye pasal tempat tidur la,apelah.. pastu cikgu mude ni kate:nii jalan pemalas ni.haha:D memang malas pun dah tak larat kaki ni.hehe sampai kat bawah yeye,bestnye then jalan lagi sebelum sampai ktorg nye tempat tinggal.then pegang tgn sy,su,dura&fuza dan nyanyi.hehe+) kat belakang ramai org.sampai satu thp tibe2 cikgu tahan mandi dlm sungai..yeye:) dari sungai ats sampai tempat ktorg. redah lah ape lg,yg tabley tahannye..ktorg ulg bali, sy,fuza,dura&su pegang tangan baring ats air angkat kaki..haha..pastu kat dpn tu ramai org yang dok jalan atas batu sebab air deras so,dorg jalan penuh hati-hati..dgn arus yg sgt laju tu tibetibe ktorg kene tarik ramai-ramai sume org terbaring sekali smpai bwh ta bley stop..sume dah gelak..sy pulak seluar asyik terlondeh je.eiisshh geram betoi.hehe:) sampai dkt titi tu,cikgu pandang dah senyum - senyum.. pastu mandi, then ade lg permainan.


kumpulan 9&10 same-same+) ye,asyik2 ngn fuza..haha.. pertame ktorg wat herba,ikat tali,accident & masak..
buat smpai dkt tali tibetibe hujan turun dgn lebatnyee..asril tak dapat nak join sbb kaki die sakit.okee+) *ape ni asril?sape jage sape nih..haha:D rileksrileks..pastu baru ade mase nak buat prbincangan pasal malam kebudayaan. ktorg kene nyanyi seperti dalam gangstarz bertemakan alamsekitar.hee:) kami amek lagu hijau tapi byk potong2..then 3rgkap pertame pastu yg ade rangkap pelik tu suh asril nyanyi.. okay.abes dah..tibetibe mlm tuh.time malam kebudayaan berdebar gilerr..asril ckp:shuha,kaw nyanyi ngn aku..aku dah tak hafal.. haha:D sy: try nyanyi.. pastu die nyanyi..byk lah jgk salah..tp tape ktorg bukanlah nak sgt menang.hehe+)
sampai mlm tu sebelum persembahan,die suh dgr die nyanyi..okay dgr..tbe2 group kami kene nyanyi.. budk2 group sy pemalu sgtt!so dorg suh sy nyanyi mksud die pegang mic,dngan tak berlatihnye kelam-kabutlah nyanyi..pastu asril nyanyi,okay die nyanyi..cume die tak ingan tone, sbb sy duk sebelah die kenelah bisik kat telinga..tp sume okay,bestlah jugak+D budk lelaki cine kat blkang still nari lg padahal dh abes dah..haha pastu ramai gelak-gelak.kelakar giler tp alhamdulillah persembahan kami diterima ramai:)hee..sukenye...


balik tido,esok bangun makan senaman & tibenye giliran dapat hadiah.. kumpulan kami menang kumpulan yg berkerjasama kott:) hee..sekurg-kurgnye dptlah hadiah kan?hee.. THE END.

eh copcop belum the end lagi..inilah kem yg betul2 happy go lucky.suke sgt+)&aku syg korg semua&group sekali..semualah:D
*tepuk utk diri anda,kalau sanggup bace ini cerita:)mekasih ye,

No comments:

//Finally Im Back!

Assalamualaikum, Fuhhh *Tiup habuk* Lepas bertahun tahun tak menaip, hanya Allah SWT sahaja yang tahu rindunya aku pada blog ni. Lupa pas...