Sunday, September 14, 2008

//Puasa

gambar ni dari budak blogger:)

semalam yumyum, makan everything yang aku nak untuk buka puasa:) hee, abak beli hati ah tergugatnya,kawan-kawan semua dah tahu makanan yang paling aku suka ialah hati ayam,dan yang ketiga atau keempat tempoyak haha.Walaupun dorang selalu mengumpat tentang tempoyak yang baunya mengasyikkan tu,tapi kesetiaan aku kepada tempoyak tidak pernah berbelah bagi:P hehe. Keluarga aku jenis lebihkan kepada makanan,bukan pakaian atau benda-benda asing tapi makanan. Contohnya,kalau aku kata abak,adik rasa cam nak makan luar lah, pastu dalam 2 atau 3hari lagi mesti abak bawa makan luar,tadi abak dah tanya dah,tapi abak kata hari ni ramai orang lain kali boleh kan?oh boleboleh:) hari ni pun minta kat abak hati ayam lagi,sebab semalam makan tak puas. Sekarang ni beli makanan semuanya kat luar,sepanjang berbuka puasa ni semua beli kat luar kecuali sahur adalah sikit-sikit makmasak. Mak sekarang makin rajin sangat semua benda beli jer+P cuma hari ni abak beli ayam mentah suruh mak masak.emm rindu lah kot?hehe.

Aku nak cerita kawasan taman rumah aku semakin sunyi sepi,aku suka okay.Takdelah bising dan memekak macam dulu semuanya tentang perubahan bagi rumah aku.hehe:P india - india tu pulak dok pandang-pandang aku benci okay. Kau takde duit buat cara takda duit tak payah nak salahkan kepada orang lain kan?everything kau nak yang mahal kau ingat tukang rumah tu nak layan semuanya? duit tak mau tambah tapi nak decorate everything ikut cita rasa kau sendiri.Plan pun taknak buat,kata nak macam rumah cikgu,pastu bila cina tu buat kau kata ni tak lawalah tak kenalah nak katakan semua bilik,bilir air kau ubah kalau aku pun tak tahan.Masalah-masalah,aku rasa en,mesti kau buat cerita kat jiran-jiran yang lain kan?walaupun sebelum ni kau agak baik tapi lepas ni entahlah..


&suka cita dimaklumkan berat dah turun 2kg. hoi ho ya hoi:)haha.


.SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN.

2 comments:

-DINI DALILA- said...

turun 2 Kg ke?wee,bestnyee :)
apa rahsia?share lahh
haha
btw,shuha kne tagged
haha
tgk blog dini :)

fashionableSHUHA said...

makan jamu:P haha.

//Finally Im Back!

Assalamualaikum, Fuhhh *Tiup habuk* Lepas bertahun tahun tak menaip, hanya Allah SWT sahaja yang tahu rindunya aku pada blog ni. Lupa pas...