Wednesday, May 4, 2011

//Cinta itu Subjektif


Salam, Aku berhari hari mencari mood untuk menulis sesuatu. Akhirnya ia datang juga, feeling - feeling jiwang ini datang setelah aku gigih mencari baju - baju kahwin untuk abang dan tunangnya. Bukanlah maksudnya pergi search kat butik, search google dah cukup, dunia kan dah maju -,-"

Dari sekolah dulu aku dah menanam perasaan bahawa aku akan jahitkan baju kahwin untuk bakal kakak ipar. Disebabkan abang je seorang abang yang aku ada, so she is lah kan, Tunang abang lah orangnya. Excited. Insyaallah benda tu akan termakbul dan terjadi. Amin.

Tarikh masih tak ditentukan lagi. Sebab akhir tahun ni fully booking oleh ahli keluarga yang lain. HAHA, sukanya abang tak boleh kahwin lagi. Sebenarnya I hope abang akan kahwin pada tahun hadapan, Kalau boleh lepas saya tamat diploma. Ohh kejam gila.

Dress paling memikat hati saya buat masa ini adalah.
Awesome! Cantik sangat, tapi maybe colour lain kut. Gold ke? ^^"

Yang lain cantik juga, tapi bila tunjuk dekat abang , beliau lebih prefer yang ini. Muslimah katanya.

Baju abang pula, beliau nak kot macam syeikh muzaffar. Over" haha. Mak pula lebih prefer dua dua pakai kain songket je, tak payah moden - moden sangat.

Berbalik pada soalan cinta itu terlalu subjektif.

Aku ada seorang kawan di uitm, dia selalu sangat tanya aku soalan yang agak mencabar ! Haha,

Nash, kau percaya tak pada cinta pandang pertama?
Nash, kau tak percayakan cinta ke?
Nash, kau tak suka bercinta ke?
Nash, kau pernah bercinta?

'____________________________________________'

Aku kadang - kadang layan je, dan kadang - kadang aku diam, malas nak jawab.
Apa kau fikir aku takda perasaan ke? Geram.
HAHA (bukan bermaksud emotional ya, )

So ini jawapan untuk soalan - soalan yang begitu mencabar.

Siapa yang tak nak bercinta, dicintai dan mencintai? Cinta itu kan terlalu subjektif. Jadi buat masa sekarang aku hanya percaya cinta kepada Allah, Nabi Muhd, Ibu bapa, Keluarga dan cinta kepada islam. Bukankah Allah telah menyusun segala-galanya? Dan jodoh telah ditetapkan? Jadi aku percaya pada jodoh dan takdir. Aku selalu jatuh cinta, tetapi cinta sentiasa datang dan pergi, ianya tidak kekal. Aku juga sedang menunggu seseorang yang sedia menerima aku sebagai seorang isteri bukan sekadar teman wanita. Hadirnya cinta yang akan mendekatkan aku kepada agama islam, bukan mendekatkan aku ke dalam lembah maksiat. Kerana cinta itu adalah sesuatu yang indah jika kita amalkan dengan cara yang benar.

*Malu.

Haha, ok salam. Nantikan cerita sem 2:)

Love shuha.

6 comments:

polka dot said...

comelnya jawapan :)
comel
comel
comel

ngeee!!!

sokong2 :D

fashionableSHUHA said...

:) THNKS KAK AIKA,

KinaMissOne said...

auwww ~ hehehe :) Likelikelikelikelike :D

fashionableSHUHA said...

Haha, kina - kina:P

fieka said...

saya chop anda untuk perkahwinan saya nanti ya ;p

fashionableSHUHA said...

BETUL KE APA YANG SAYA DENGAR INI? ^^"

//Finally Im Back!

Assalamualaikum, Fuhhh *Tiup habuk* Lepas bertahun tahun tak menaip, hanya Allah SWT sahaja yang tahu rindunya aku pada blog ni. Lupa pas...